Eşti la pagina emisiunii:

emisiune_gala_filmului_romanesc_foto

GALA FILMULUI ROMÂNESC


Când se difuzează?  Sâmbătă, de la ora 21.00 şi duminică, de la ora 16.00.

Despre ce este emisiunea? Pentru punerea în operă a proiectului „Promovarea culturii şi a artei româneşti prin intermediul operelor de referinţă din patrimoniul cinematografic românesc”, Muscel TV colaborează cu Centrul Naţional al Cinematografiei şi cu DACIN SARA. Pe de altă parte, au fost stabilite legături cu actori şi regizori consacraţi, în urma cărora televiziunea noastră a obţinut dreptul de difuzare a unor filme de marcă din cinematografia românească.

Pentru a spori interesul publicului faţă de demersul nostru, am realizat şi vom realiza în continuare pe durata derulării acestui proiect, interviuri cu personalităţi ale cinematografiei româneşti (regizori şi actori), protagonişti ai filmului care urmează să fie difuzat. Interviurile, cu durata cuprinsă între 10 şi 20 de minute, sunt difuzate înaintea filmului, ca o introducere şi prezentare a acestuia.

Este de menţionat faptul că la Muscel TV s-a optat ca această serie de emisiuni (interviu şi film) să nu fie întreruptă de publicitate, considerând că este mai important obiectivul cultural al acestui demers, decât cel comercial. Faptul că am intuit corect nevoia telespectatorilor de a avea acces la opere de valoare ale cinematografiei româneşti s-a materializat prin iniţiativa unor nume sonore ale filmografiei autohtone care ne-au contactat pentru a-şi exprima dorinţa de a ne pune la dispoziţie spre difuzare operele care le aparţin şi prin asocierea ca parteneri media principali în evenimente specifice, de exemplu festivalul cinematografic desfăşurat sub genericul Serile Filmului Românesc - Lereşti 2016.

VEZI ALTE EMISIUNI