Caută

ALEGERI 2024 | 19 incidente în județul Argeș, la urnele de vot

De la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral. La nivelul județului Argeș, până la ora 15:00, au fost semnalate 19 incidente în legătură cu procesul electoral, dintre care 3 nu s-au confirmat, iar 16 au fost soluționate. Angajații M.A.I. au intervenit, operativ, în cazul fiecărei sesizări, luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul.

Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 4 000 lei. Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru 10 posibile infracțiuni (tentativă la împiedicarea exercitării drepturilor electorale: 2, ruperea de sigilii: 1, furt: 4, fals: 1, vot fără drept: 1, coruperea alegătorilor: 1).

În cadrul acțiunilor desfășurate până la această oră în trafic, au fost verificate 505 persoane, 438 de vehicule (65 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun), fiind aplicate 103 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei.

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN ARGEȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *