Caută

„Bomba” pre-campaniei electorale: David la PSD

          Pe bune? Cum se poate face o bombă din elemente precum PSD și Bogdan David? Ar putea să fâsâie, dacă nu face… bum!? Sau e un amestec de genul castraveți murați cu apă la gheață și lapte dulce… ori bătut? Bătut rău! Și la doctrină, și la principii, și la toaletă! Referindu-se la transferurile din ultimul timp ale PSD și PNL, cineva comenta pe Facebook că ar fi vorba de un schimb de fraieri! (Aici aș fi avut nevoie de un emoticon pentru a-mi exprima părerea pe scurt). Doar că nu e așa! Nu e vorba de transferuri, nu e vorba de fraieri. Pur și simplu asta-i politica!

         Dar e vorba de politică în stil românesc. Că și în perioada interbelică s-a ales praful de orientările doctrinare, un exemplu fiind dat de fuziunea dintre Partidul Național și Partidul Țărănesc. Au apărut atunci PNȚCD, dar și multiple aripi create de  rebeli din noua creație politică.

         Oricum, revenind la vremurile noastre, pe David nu l-a convins soția pesedistă să treacă la PSD. Pur și simplu omul a fost deranjat de efectele desantului efectuat de Alina Gorghiu acum doi-trei ani. O Alinuță – așa cum e alintată și de simpatizanți și de opozanți – care a răscolit toate mușuroaiele liberale din localitățile muscelene, în ideea de a deveni regină adulată de furnicuțe dornice de prim-plan.

         Și, repet, nu avem de a face cu nicio bombă! Ce, a fost o bombă trecerea lui Ion Mînzînă, actualul președinte al Consiliului județean Argeș, de la PRM la PSD? Asta după ce actualul lider al roșilor argeșeni scuipa foc atunci când vorbea despre Nicolescu, Pendiuc, Tămagă și Filip Georgescu… Nu a fost bombă nici atunci, a fost un fâsâit politic provocat de consumul excesiv de parvenitism politic.

          Așa că întotdeauna un titlu de senzație care anunță un transfer, o detașare, o virare, un alunecuș politic nu trebuie să mai cuprindă cuvântul bombă între ghilimele! Și întotdeauna trebuie apelat numărul de telefon 22.22.22! (Nici aici nu am găsit emoticonul).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *