CERC PEDAGOGIC DESPRE INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ

Astăzi, sediul Universității Spiru Haret din Câmpulung a fost gazda Cercului Pedagogic al Învățătorului Numărul 2. Tema propusă a fost una cât se poate de actuală. A fost vorba despre Inteligența Artificială și rolul instrumentelor care folosesc Inteligența Artificială, în învățământ.

La sediul Universității „Spiru Haret” din Câmpulung s-a desfășurat astăzi, în cadrul Cercului Pedagogic al Învățătorului, un atelier interactiv referitor la Inteligența Artificială. Putem spune că a fost vorba despre un altfel de cerc pedagogic, menit să aducă dascălii câmpulungeni la nivelul provocărilor actuale. Evenimentul a debutat cu o prezentare a unui proiect Erasmus, în mediul online. Învățătorii câmpulungeni au participat, astfel la un workshop referitor la formarea noilor educatori. Prezentarea a fost efectuată de Inspector învățământ primar Adriana Briceag.

În cea de-a doua parte a întâlnirii, dascălii au primit informații referitoare la Inteligența Artificială, în cadrul unui atelier interactiv organizat de Asociația Techsoup. Învățătorii au fost îndrumați să scrie într-un bilețel cuvântul cu care să descrie ce însemnă pentru el Inteligența Artificială. Răspunsurile au fost felurite, de la teamă până la încredere și inovație.

Participarea masivă a învățătorilor a fost un motiv de bucurie pentru organizatori, pentru că demonstrează interesul acestora pentru subiecte inovatoare și de actualitate .

În anul 2025, cercurile pedagogice se concentrează pe teme relevante pentru dezvoltarea profesională a profesorilor și pentru îmbunătățirea rezultatelor elevilor, cum ar fi „Demersuri didactice creative de abordare integrată pentru formarea unei atitudini pozitive în raport cu istoria și geografia locală și națională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *