Caută

EXCLUSIV | După 39 de ani, o echipă din Câmpulung a câștigat din nou ”titlul” în eșalonul trei al fotbalului românesc

În ultima etapă a play-off-ului Seriei 5 în Liga a III-a, AFC Câmpulung Muscel a pierdut la Râșnov (scor 0-1), însă soarta campionatului era, deja, rezolvată, astfel că echipa patronată de doctorul Claudiu Ciolan și-a câștigat seria din care a făcut parte!
Per total: 27 de meciuri disputate, 20 de victorii, 3 rezultate de egalitate și 4 înfrângeri. 58 de goluri marcate – 22 primite, 63 de puncte acumulate!
Rezultatul obținut, locul I în Liga a III-a, ne face să umblăm la arhiva pentru a afla când o altă echipă din municipiul nostru a avut o clasare asemănătoare, iar istoria fotbalului muscelean ne trimite la sezonul 1984-1985, adică în urmă cu exact 39 ani, atunci când Muscelul Câmpulung se clasa pe locul I în Seria a VI-a a Diviziei C. Echipa era pregătită de Vasile Stan, iar dintre jucătorii de atunci îi amintim, aleatoriu, pe Popa, Miuțu, Lungeanu, Păun, Berevoieanu, Vlăsceanu, Panfil, Coman sau Preda.

De atunci, nicio altă echipă din Câmpulung nu s-a mai clasat pe primul loc la finalul sezonului în eșalonul trei al fotbalului românesc! A fost aproape ARO Câmpulung în sezonul 1994-95, dar s-a clasat doar pe locul al doilea, după Minerul Motru. A jucat atunci barajul de promovare în liga secundă, a învins cu 1-0 pe ICIM Brașov și a promovat! O promovare pe care o așteaptă acum și de la AFC Câmpulung Muscel, însă pentru aste este obligată să câștige două baraje de promovare.
Primul dintre ele este programat cu Vedița Colonești în zilele de 22 mai (tur, la Colonești) și 25 mai (retur, la Câmpulung). Dacă vor trece mai departe, muscelenii vor întâlni tot în dublă manșă, pe 1 și 5 iunie, câștigătoarea partidei dintre Olimpic Zărnești și SCM Rm.Vâlcea. (Bogdan BURHAN)

Un răspuns

  1. Băieți vom fi alături de voi la Colonesti. Sperăm să ne faceți fericiți și să mergem în turul 2 de promovare în liga secundă ! Hai Mușcelul !!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *