Caută

Minireportaj MUSCEL TV la România – Elveția

Bucurie la orice pas! Asta a întâlnit echipa Muscel TV prezentă marți seara la partida România – Elveția, disputată pe Arena Națională din capitală și la care au asistat 50.000 de spectatori. Avem pregătit un scurt reportaj realizat la fața locului!

BOGDAN BURHAN RADU IVAȘCU
Nu au fost prea dese situațiile în care naționala de fotbal a României s-a calificat la un turneu final, înainte de ultima etapă! Chiar calificările au fost rare în ultimii ani! Preliminariile din 2023 au fost altfel, iar povestea o știe fiecare microbist, în parte! Victoria cu Israel, 2-1, a calificat matematic echipa noastră la turneul final al Campionatului European din Germania, cu o etapă înainte de final! Urma, astfel, derbiul Grupei I, România – Elveția, între două echipe calificate, dar jocul avea, totuși, o miză: cine va câștiga grupa!

Echipa postului nostru de televiziune, acreditată pentru această partidă, a ajuns la arenă cu aproximativ două ore înaintea fluierului de start, iar imaginile surprinse în zona stadionului sunt relevante.

La ora stabilită 21.45 s-a dat start partidei, iar momentul care ne interesează este minutul 50 al meciului, atunci când Denis Alibec (foto) a marcat unicul gol al întâlnirii. Avea să fie singurul gol al partidei, România – Elveția s-a încheiat 1-0 și, astfel, tricolorii încheie Grupa I pe primul loc, fără înfrângere și la 5 puncte în fața principalei favorite, Elveția lui Xhaka și Shaqiri!

Era undeva spre miezul nopții când spectatorii prezenți la meci, mulțumiți de rezultat și de calificare, au plecat spre casele lor, în diferite colțuri din țară. Mulți dintre ei chiar la Câmpulung pentru că muscelenii, în număr mare, au ales să fie în tribune…

În incinta stadionului, în schimb, au urmat declarațiile de presă, iar în incursiunea noastră ne-am intersectat mai întâi cu membrii familiei Iordănescu: Valeria – mama selecționerului, și doi dintre frații acestuia, Andrei și Maria. Tot în zona parcărilor VIP, de la subsolul Arenei Naționale, despre emoțiile trăite pe parcursului acestui meci și ale campaniei de calificare, a vorbit jurnaliștilor și Emilia Stroe, mama lui Denis Alibec, autorul golului.

În zona mixtă rezervată întâlnirilor dintre jurnaliști și jucători, Răzvan Marin și Florinel Coman au fost doi dintre tricolorii care au răspuns tirului de întrebări, în fața ”armatei” de cameramani, iar în cadrul conferinței de presă, selecționerul Edward Iordănescu a tras, la rândul său, concluziile acestei victorii și calificări.
La finalul conferinței de presă selecționerul a acordat autografe și s-a fotografiat cu jurnaliștii….
În urma rezultatului înregistrat, România a fost repartizată în a doua urnă valorică, iar tragerea la sorți pentru grupele ”europeanului” din Germania este stabilită a avea loc la Hamburg, pe 2 decembrie.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *