Caută

Istorie!

           27 septembrie 2024. Fix patru ani s-au împlinit de la alegerile locale din 2020, iar această zi a fost aleasă de administrația locală din Câmpulung pentru a inaugura noul Bulevard „Pardon”, scăpat, în sfârșit, de lucrările de reabilitare.

           Ora 15.00. Soare, miros extra de pizza sandwich dinspre „Musceleanca”… Elena Lasconi, primar și candidat la prezidențiale, la parlamentare, la președinția Asociației Municipiilor, la Unic Chef România, la premiile Oscar și la Survivor in Politichie, apare zâmbitoare și prezintă evenimentul. S-a făcut istorie, bineînțeles! Alături îi sunt subordonați tare implicați și cu capacele sărite de atâta muncă.

           Ora 15.10. Lumină artificială, ceva miros de canal… În dreptul Grădinii Publice se deschide o trapă în mijlocul aleii pietonale a Bulevardului, iar prin deschizătură apar prefectul de Argeș și o turmă de liberali câmpulungeni mânați de la spate de ministra Justiției. Toți au ajuns acolo cu garnitura de metrou care circulă pe sub bulevard, deși nu era prinsă în proiect. S-a făcut istorie!

            Ora 15.13. Zgomot, praf… În capătul din nord al Bulevardului, chiar deasupra intersecției a cărei amenajare reprezenta în 2023 restul de 2,89% din lucrare, apare un elicopter. Pe frânghii aruncate la sol se lasă zeci de membri PSD Câmpulung, apoi zburătorul aterizează pe heliportul amenajat acolo – deși nu era prevăzut în proiect – și din el ies premierul Marcel Ciolacu, ministra Simona Bucura Oprescu și maestrul chef Corina Scarlat. S-a făcut istorie!

            Ora 15.20. Începe să plouă, miros de râme… La capetele bulevardului apar grupuri cu pancarte pe care scrie „Suntem de la ISC. Vrem și noi o reclamație!”. Oameni se apropie și le oferă covrigi de la „Cuptorul de aur” și felii de pizza de la DeDe. LOVE!

            Oră necunoscută… Apare ursul! În goana lui distruge un stâlpișor și rupe câteva flori implantate de un peisagist de soi selectat prin licitație și plătit cu bani de la spații verzi, din cei primiți de la bugetul de stat. Se uită jur-împrejur și mormăie nemulțumit: ”De ce s-or fi grăbit ăștia să termine Bulevardul în doar patru ani?! N-au vrut să se facă istorie la Câmpulung?”.

             P.S.: E posibil ca în viitor acest articol să nu rămână doar un pamflet mult prea fantezist!

2 răspunsuri

  1. Super!
    Același maestru al condeiului, acid și cu mult umor.
    Negru.
    Umorul, că noi nu suntem rasiști!
    Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *