Caută

Paula Seling va cânta la Pitești pentru copiii cu autism

Toate instituțiile județene și-au dat mâna pentru ajutorarea celor care suferă de autism. În acest sens, va fi organizat pe data de 1 aprilie la Filarmonica Pitești, un spectacol caritabil. Participarea se va face pe bază de invitație cu donație. 

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului se sărbătorește în fiecare an la începutul lunii aprilie. Cu această ocazie, în sala mare a Filarmonicii din Pitești, între orele 18.00-21.00 se va desfășura pe 1 aprilie un spectacol cu titlul Zâmbet în Autism – Împreună de ziua lor”. Un rol major în acest spectacol caritabil îl are și Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, dar și Școala Populară de Arte și Meserii Pitești.

În cadrul acestui eveniment va fi organizată și o licitație cu obiecte personalizate oferite de politicieni, oameni de afaceri și artiști. Meșterii populari declarați Tezaur Uman Viu, din cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, vor dona și ei mai multe obiecte. O țiteră făcută de meșterul popular Constantin Vasile, o ie cusută de Viorica Olivotto și păpuși realizate de Marilena Iosifaru; Elena Anghel de la Jugur donează o maramă de Muscel, Isabela Ion – câteva legători superbe de mărgele cusute pe catifea, Mirela Enaru un vâlnic, Nicolae Pascu de la Berevoești, două pristolnice, iar Aura Guță – o ie din pânză de cânepă.

Alături de Paula Seling, pe scena Filarmonicii vor urca nume importante din folclorul românesc: Elisabeta Turcu, Emilia Dorobanți, Emilia Ghinescu, Cătălin Iancu Jr, Orchestra „Doina Argeșului”, Grupul „Doruri Muscelene” și Grupul „Flori Argeșene”. Intrarea se va face pe bază de invitație cu donație, la prețul de 100 de lei. Bani vor fi donați pentru terapia copiilor care suferă de autism. Pentru a conștientiza astfel de probleme, pe 2 aprilie va fi organizat în centrul municipiului Pitești și un maraton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *